Panseluţele de miliarde de lei, din Braşov, sfinţite printr-o fundaţie creştină

În condiţiile în care salariile şi pensiile s-au tăiat, Primăria condusă de vicele democrat-liberal George Scripcaru, a cheltuit, sub umbrela unei licitaţii ce-i drept, aproape 30 de milioane de lei noi, în ultimii 4 ani, pe flori, arbuşti, gard viu şi întreţinerea lor. O firmă din localitatea braşoveană Tohanul Nou înfloreşte în plină criză, din afaceri cu Primăria Braşov la capitolul flori, gard viu, copăcei şi întreţinerea lor. În condiţiile în care bugetarilor şi pensionarilor li s-au tăiat veniturile, încasările firmei care lucrează cu Primăria condusă de vicele PDL şi primar al Braşovului George Scripcaru, indică sume uriaşe.
FLORI de mixtvro

One thought on “Panseluţele de miliarde de lei, din Braşov, sfinţite printr-o fundaţie creştină

 • 13 martie 2012 la 18:14
  Permalink

  Bună ziua.
  Firma despre care se vorbeşte în acest reportaj că „înfloreşte în plină criză”,
  se numeşte Purline Impex SRL, şi lucrează cu Primăria Braşov la întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi din oraş. Acest lucru îl ştiu deoarece am lucrat câţiva ani la această firmă şi sunt în cunoştinţă de cauză. Ceea ce nu ştiu, este de ce se foloseşte combinaţia aceasta de cuvinte:”înfloreşte în plină criză… în condiţiile în care pensionarilor şi bugetarilor li s-au tăiat din venituri”, ce vrea să se insinueze? Că firma este vinovată pentru aceste tăieri? Sau doar se încearcă să se ataşeze de numele firmei neplăcutul sentiment declanşat de acestă situaţie nedorită? Oare toate firmele care înfloresc în prezent sunt vinovate de acest lucru? Nu cumva era mai bine să de faliment? În loc să ne bucurăm că totuşi ceva merge bine în ţara asta, adoptăm mentalitatea „să moară şi capra vecinului”.
  Şi să nu ne merităm soarta?
  Bineânţeles că oamenii de bună-credinţă, care nu cunosc adevărul,înghit ceea ce li se serveşte mai ales dacă are gust bun, fără să se gândească,că E-urile amestecate în reportaj sunt cancerigene.
  Adevărul este că această firmă nu a înflorit mai mult decât alte firme, ci a avut şi are şi ea crizele ei, cu care s-a luptat ca să le depăşească. Şi nu a fost deloc uşor.Iar faptul că merge bine nu ar trebui să mire pe nimeni din moment ce, în această firmă se munceşte din greu, e condusă de un patron competent şi gospodar,si,nu în ultimul, ci în primul rând,e binecuvântată de Dumnezeu.
  Ca un iubitor al adevărului, mă bucur să-l întâlnesc, şi speram că doamna reporteră Amelia Vulcu, îl va prezenta la Momentul Adevărului, dar nu.
  Tonul tăios şi incriminator al reportajului dă senzaţia că în spatele lui este o entitate afectată personal de activitatea firmei, şi nu mă refer atât la interese politice sau financiare, la omnenii din spatele acestor interese, ci
  la diavolul care îi manipulează pe aceştia fără ca ei să ştie.
  Cuvintele folosite în reportaj sunt în aşa fel combinate încât să transmită un mesaj ascuns, direct în subconştientul ascultătorilor. Care este acest mesaj?
  Unul politic evident, altfel de ce s-ar vorbi despre vicele PDL, primarul George Scripcaru şi sume „uriaşe” încasate de firmă sub umbrela unei licitaţii? Dar insinuarea nu stă în picioare deoarece patronul firmei nu face politică de nici o culoare, şi a lucrat şi în trecut cu diverşi primari de diferite culori politice. Faptul că hărnicia, competenţa şi conştiinciozitatea acestei firme au fost apreciate de toţi primarii, dovedeşte că nu totul e pierdut. Mai sunt şanse pentru adevăr în inimile românilor. Iar toate licitaţiile pe care le-a câştigat cinstit firma sunt clare, transparente şi la cel mai mic preţ, aşa încât nu are nevoie de o „umbrelă” sub care să se ascundă, deoarece nu are nimic de ascuns.
  Aşa-zisele sume uriaşe încasate de firma Purline nu sunt nici pe departe uriaşe, pentru că sunt în perfectă concordanţă cu munca uriaşă care se depune în firmă. Frumoasele rezultate pe care le vedem materializate cocret în parcurile din ce în ce mai plăcute, şi în zonele verzi, nu au luat naştere peste noapte, ci au fost realizate cu muncă adevărată, cu sacrificii şi sudoare, şi în continuare e nevoie de muncă pentru întreţinerea lor, lucru ignorat de cei care stau cu mâinile în sân şi denigrează.
  „Marea câştigătoare a afacerii verzi” cum i se spune în reportaj firmei, nu avea deloc acest titlu în trecut când a preluat parcurile în dezastru, şi nimeni nu se înghesuia să facă această muncă de jos. Acum, după ce greul s-a făcut, după ce neajunsurile s-au rezolvat, după ce infrastructura s-a pus la punct, pare atractivă această afacere. Hei!Iată un os bun de ros! Putem să udăm floricele şi să câştigăm o grămadă de bani. Hai să începem să lătrăm, poate o fugi de la os.
  Cui i se pare facil acest „udat al floricelelor”, îi propun să lucreze doar o zi la Spaţii Verzi, ca să vadă ce presupune, de fapt, acest lucru. Eu ştiu.
  Pământul reavăn trebuie săpat adânc pentru flori şi pentru gard viu. Potecile bătătorite din parcuri, de asemenea, trbuiesc săpate pentru a semăna gazon.
  Tone întregi de gunoaie sunt adunate din parcuri(deh conştiinţa şi civilizaţia românului pe care o cunoaştem…) şi trnsportate la rampa de gunoi.Pe ploaie, pe caniculă sau pe ger trebuie să munceşti afară. Trebuie să te urci în copaci pentru toaletare şi tăierea crengilor uscate, şi asta în anotimpul friguros. Toate acestea înseamnă frig, oboseală şi băşici la mâini. Acum vi se mai pare uşor şi atractiv? Nu ştiu câte dintre firmele care acum salivează privind osul ar putea să facă faţă sacrificiilor necesare pentru ca parcurile Braşovului să arate cum arată în prezent.
  Săpând mai adânc(citez:”analizând structura firmei”.Nu săpând din greu pentru a planta mii de flori, până te lasă spatele!),s-a mai descoperit ceva: iată, ce o mai fi şi asta? O fundaţie care funcţionează în structura firmei SC Purline Impex SRL. Aha! Ia să vedem ce lucruri rele putem găsi aici(căci asta căutăm).Să intrăm deci pe site-ul Fundaţiei Creştine Osana, unde găsim pltforma ei cu viziunea, misiunea, biectivele şi pilonii ei. Şi…totul e plin de Dumnezeu. Atât s-a înţeles.
  Dar măcar dacă s-ar fi înţeles cu adevărat că chiar ESTE plin de Dumnezeu!
  Iată cum arată această platformă:

  FUNDAŢIA CREŞTINĂ „OSANA”

  Cine suntem?

  Fundaţia Creştină “OSANA” este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, care promovează principiile şi valorile creştine prin activităţi educative şi umanitare.

  Fundaţia Creştină “OSANA” a fost înfiinţată în baza OG 26/ 2000, în toamna anului 2006, din dorinta sincera de a-L onora pe Dumnezeu prin dragostea si ajutorul practic dat semenilor.

  VIZUNEA Fundaţiei Creştine “OSANA”: de a reflecta dragostea lui Dumnezeu fata de oameni prin caritate.

  MISIUNEA Fundaţiei Creştine “OSANA”: ne dorim ca prin mila şi bunătatea lui Dumnezeu să venim în ajutorul celor nevoiaşi şi să–i ajutăm din punct de vedere material si moral bazându-ne pe învăţăturile creştine cuprinse în Sfintele Scripturi.

  OBIECTIVELE Fundaţiei Creştine “OSANA”: se regăsesc în cei patru piloni pe care se aşează întreaga activitate a Fundaţiei.

  Asistarea în centre specializate de asistare socio-medicală (cămine de bătrâni, centre de urgenţă, locuinţe sociale, orfelinate, cantine sociale, dispensare, centre comunitare etc);
  Acordarea de asistenţă materială, educaţională şi morală persoanelor marginalizate social (persoane vârstnice, familii sărace, tineri de 18 ani care ies din centre de plasament, foşti deţinuti, persoane fără adăpost etc);
  Distribuirea gratuită a Sfiintei Scripturi (Biblia) si organizarea unor cursuri si întâlniri educative pe teme sociale, culturale, spirituale pentru copii, tineret şi adulţi, folosind principiile si învăţăturile din Sfânta Scriptură;
  Facilitarea accesului la educaţie a copiilor în instituţii de învăţământ private (grădiniţe si şcoli creştine);

  Cam neobişnuite aceste lucruri în vremuri ca acestea în care fiecare se gândeşte doar la buzunarul şi la sufleţelul său.
  Dar totuşi de unde tonul irevenţios folosit când se pune în legătură numele lui Dumnezeu cu preţul panseluţelor? Oare din pricină că este greu de crezut ca cineva să iubească pe Dumnezeu atât de mult încât să facă dezinteresat toate aceste lucruri pentru semenii săi aflaţi în nevoie? Oare pentru că fiecare judecă pe alţii prin prisma propriului caracter, şi îşi vede egoismul reflectat şi în ceilalţi? Sau poate că Satana vrea să distrugă o lucrare bună a lui Dumnezeu?
  Faptul că panseluţele,celelalte flori, arbuştii, gardul viu, achiziţionate de firmă prin printr-o firmă intermediară nu comportă nici un aspect negativ, din moment ce primăria acordă licitaţia celui mai mic preţ,unei firme eligibile din toate punctele de vedere. Probabil e cam tot aşa cum MIX TV Braşov obţine informaţii printr-o firmă intermediară(Antena 3), şi le prezintă sub formă de adevăr absolut şi verificat. Probabil…
  Dacă vrea cineva să ştie de ce angajaţii firmei nu au vrut să vorbească despre
  legătura dintre Dumnezeu-zecile de milioane din facturi-şi preţul panseluţelor,
  este pentru că acest reportaj nu s-a iniţiat pentru a prezenta adevărul curat, ci
  era doar o vânătoare de vrăjitoare. Se căutau aspecte incriminatorii, nu realitatea.Cine caută adevărul să-l caute cu inima curăţită de răutate! Si-l va găsi!
  Dincolo de acestea,există totuşi o legătură între Dumnezeu-zecile de milioane din facturi-şi preţul panseluţelor, iar această legătură este chiar însuşi Dumnezeu. Această lucrare este a Lui şi pentru El. Profitul firmei este folosit
  pentru funcţionarea Fundaţiei Osana. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că nicând
  banii publici nu au fost folosiţi mai bine. Când braşovenii se relaxează în parcuri, când se încântă cu priveliştea rondurilor de flori,când se bucură şi se mândresc că au un oraş frumos şi curat să se gândească cu bucurie că şi din contribuţia lor la banii publici au fost plătite panseluţe cu preţul cărora s-a ridicat un azil în care de bătrânii au condiţii de trai de 10 ori mai bune decât cele dintr-un azil de stat, o grădiniţă de copii cu program prelungit şi cu dotări la standarde europene, un orfelinat ce se va inaugura în curând. Mâncare pentru săraci, medicamente pentru bolnavi,consiliere pentru cei cu probleme,o vorbă bună pentru cei necăjiţi, Cuvântul lui Dumnezeu pentru cei rătăciţi,salarii
  decente pentru angajaţii fără studii şi educaţie şi pe care nimeni nu voia să-i angajeze. Aici se duc banii publici. Braşoveni,să fiţi mândri de lucrul acesta!
  Alt gând: oare laleaua va salva turismul braşovean? Nu ştiu dacă doar laleaua
  va salva turismul din Braşov, dar cu siguranţă contribuie şi ea în mod serios la aceasta,alături de curăţenie şi aspectul plăcut al parcurilor care sunt adevărate indicatoare ale civilizaţiei. Ţări ca Olanda poate să lămurească pe cei ce nu pot
  înţelege cum laleaua poate să să dea plus-valoare, poate să atragă turişti şi să facă cinste Braşovului.
  Nu ştiu dacă acest reportaj a fost voit sau nu tedenţios, dacă a atacat Primăria sau doar Primarul, dar a făcut o victimă colaterală, firma Purline. Cert este că mesajul trunchiat ştirbeşte imaginea acestei firme prin care s-a făcut mult bine(mai mult decât vă puteţi imagina), şi reputaţia OMULUI care o conduce, un om plin de credinţă în Dumnezeu, şi dragoste de oameni.De ce nu ştie Primăria acest lucru? Deoarece toate acestea s-au făcut fără surle şi trâmbiţe, ci în spiritul de modestie al Domului Isus Hristos.
  De ce se asociază numele firmei cu activităţile contestate ale Primăriei? Şi ce legătură are coada vacii cu ştampila Primăriei? Purline Impex SRL a funcţionat sub diverşi primari şi s-a menţinut prin consecvenţă şi corectitudine, desfăşurându-şi în paralel activităţile caritabile.
  Am înţeles că Trustul Mix Tv a adresat o solicitare către firmă pentru a avea acces liber la informaţii de interes public. Sper din toată inima ca următorul reportaj să fie influenţat numai de adevăr. Sper că reporterii vor remedia imaginea ştirbită pe nedrept. Sper că vor face ceea ce este bine pentru toţi defavorizaţii care depind de fundaţia Osana. Sper că vor fi conştienţi că, după cum spune Dumnezeu în Scriptură „cine se leagă de copii Mei, se leagă de lumina ochilor Mei”.
  După părerea mea, aici nu este loc de suspiciuni, acuzaţii mascate şi denigrări, ci mai curând de laude şi de o medalie de onoare.
  În încheiere transmit un gând bun doamnei intervievate la sfârşitul reportajului:Dumnezeu să vă binecuvânteze. Aţi avut gândul lui Dumnezeu.Aceşti bani se cheltuie chiar aşa cum v-aţi dorit dumneavoastră:pentru şcoli, grădiniţe,
  azile de bătrâni şi orfelinate.CU ADEVĂRAT ACESTE PANSELUŢE SUNT SFINŢITE PRIN DESTINAŢIA PE CARE LE-A DAT-O DUMNEZEU,SLAVĂ LUI. Tibi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *