Brașov – capitală culturală europeană?

Municipalitatea începe pregătirea dosarului de candidatură pentru ca Braşovul să devină capitală culturală europeană. Mai mulţi specialişti vor pregăti un concept care va trebuie să ne diferenţieze faţă de alte oraşe din ţară. Acesta va meţiona că Braşovul are pe lângă Prima Şcoală Românească, junii care sunt unici în România, Biserica Neagră, cetăţi medievale şi biserici fortificate. Toate sunt atuuri care pot aduce titlul de Capitală Culturală Europeană la Braşov.
CAPITALA Culturala de mixtvro

One thought on “Brașov – capitală culturală europeană?

  • 17 iulie 2014 la 17:55
    Permalink

    Spre deosebire de toate celelalte oraşe din ţară, dacă nu cumva din toată lumea, Braşovul are dedicat un întreg ciclu muzical, atât pentru oraşul ca atare cât şi chiar pentru fiecare stradă principală, în frunte cu Republicii şi Mureşenilor (vezi atât facebook cât şi soundcloud/melosnegros – unde pot fi ascultate demo-urile câtorva piese din acest ciclu)
    Totodată, nu trebuie uitat nici faptul că Braşovul este oraşul care a dat pe cel mai mare martir anticomunist, Liviu Corneliu Babeş (care iar are o piesă special dedicată, „Liviana”, şi pe care Filarmonica noastră nu vrea de peste 10 ani, s’o cânte decât probabil contra…plată).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *