; charset=UTF-8" />
MIX MEDIA GROUP

Brasoveni pentru Brasoveni 08.02.2014


Brasoveni pentru Brasoveni 08.02.2014 de mixtvro În această săptămână, la emisiunea Braşoveni pentru braşoveni vom cunoaşte un muzician care, de când se ştie, a dăruit celor din jur ceea ce are mai bun şi mai frumos: muzica! Mircea Vanca este braşoveanul care, după ce a trăit aproape 30 de ani în Franţa, s-a întors acasă, unde visează să facă într- o zi un spectacol mare. Poate, cel mai mare dintre spectacole! Muzica a fost harul lui Mircea, i-a fost şansă şi mai apoi i-a fost şi salvare! Paşii săi au fost binecuvântaţi de mari întâlniri cu oameni speciali: Sandu Albiter şi Grup 74 , Gheorghe Gheorghiu şi Poveste veche la Cenaclu Flacăra, Harry Tavitian şi spectacole de jazz, mezzo soprana Viorica Cortez, care i-a antrenat vocea, datorită căreia a ajuns tenor pe marile scene de operă din Franţa. De când s-a întors în ţară, a cântat gratuit la multe acţiuni caritabile. Pregăteşte împreună cu foştii colegi de la Grup 74 concertul aniversar de 40 de ani, ce va avea loc în vară, în Piaţa Sfatului.

 

0 Comentarii

 1. Ion BADOI spune:

  Felicitări pentru interesanta emisiune. Mircea Vancă, asemenea multor braşoveni, este o valoare naţională. O singură precizare trebuie să fac, pentru a nu se aşterne colbul uitării peste anumite adevăruri. Debutul în muzica folk a amicului Mircea Vancă, alături de prietenul lui şi al meu, Gheorghe Gheorghiu, s-a produs la Cenaclul PRO FLACĂRA, înfiinţat şi condus de Ion BĂDOI până în ziua de 5 Martie 1977. Fotografia pe care o postaţi la începutul melodiei Poveste veche este dintr-un spectacol al Cenaclului PRO FLACĂRA,singurul existent în Braşovul acelor ani, de la Teatrul Muzical din localitate. Cenaclul Astra, pentru a respecta şi acest adevăr, a luat fiinţă abia după desfiinţarea Cenaclului PRO FLACĂRA, în martie 1977, reunind foştii săi membri, la care s-au alăturat şi alţi artişti de care Braşovul nu ducea lipsă.

  • mixtv spune:

   Multumim de precizari. Sa intelegem ca Mircea a fost intai la scoala artistica pe care o coordonati dv. Felicitari pentru cea ati facut in Brasovul acelor vremuri.

 2. Ion BĂDOI spune:

  Mulţumesc pentru gândurile bune. Mircea Vancă, asemenea multor tineri excepţionali din acele vremuri, a fost un participant la manifestările Cenaclului PRO FLACĂRA, din Braşov şi din alte localităţi din ţară. La acest cenaclu au debutat şi au fost membri activi: Marian Râlea, Ştefan Nicolae, Adriana şi Dorina Boreica, Pasji Ildyko, Lucia Kiss,Monica Chifor, Dan Chiru,Florica Ganea, Mirta Hreniuc, Adrian Stan, Romi Mihălţeanu, Mioara Obăcescu, Silvia Bucinschi, Virgil Luca, Marius Dumitrian, Florin Doboveanu, Ghita Vasile etc. Succes în activitatea jurnalistică deosebită pe care o desfăşuraţi!

  • mixtv spune:

   Multumim! Daca doriti sa stam de vorba mai pe larg si sa realizam un reportaj, ne puteti contacta. 0268 423292/MIXTV

  • Mircea Vanca spune:

   Te pup Ioane ar fi bine sa vii la Brasov la MixTv ..Ne mai amintim si noi de
   anii tineretii noastre!

 3. Ion BĂDOI spune:

  Poate dăm curs invitaţiei generoase făcute de MixTv în această vară, cu ocazia spectacolului aniversar. De altfel, şi Mircea Brenciu vorbea încă de anul trecut despre un asemenea spectacol, dar nu ştiu dacă s-a realizat. Gânduri bune!

Spuneti parerea despre Brasoveni pentru Brasoveni 08.02.2014