Cel mai mare lanţ uman din România fără nici un român

S-a întâmplat la Covasna unde peste 15 mii de secui au participat la un marş inedit. Pe o distanţă de 54 de kilometrii de o parte şi de cealaltă a DN11 au format un laţ uman fără precedent. „Vrem autonomie, suntem aici în ţara noastră România şi vrem să vorbim maghiară”, a fost doar una dintre declaraţiile făcute de protestatari. Pentru cei care nu au participat la marş şi au avut drum prin Covasna protestul a însemnat câteva ore de calvar traficul fiind blocat mai bine de trei ore.
Maghiari de mixtvro

4 comentarii la „Cel mai mare lanţ uman din România fără nici un român

 • 30 octombrie 2013 la 10:55
  Permalink

  Noua Dreapta a plecat duminica, 27 octombrie a.c. la ora 12 din Brasov, intr-o coloana de autoturisme cu destinatia localitatii Cernatu de Jos, judetul Covasna, asezare dacica inca din perioada Ariusd-Cucuteni.

  Am fost opriti la Harman de autoritatile politienesti si nu ni s-a permis accesul in judetul Covasna pana la orele 15,30. Motivatia: aveti drapelele tricolore ale Romaniei la geamurile masinilor si i provocati astfel pe manifestantii secui!

  Cu toate aceste oprelisti, intre orele 15,30-17 am fost escortati de Politia Covasna de la granita judetelor Brasov/Covasna pana la Targu Secuiesc si retur. Totusi, nu ni s-a permis sa arboram la geamurile autoturismelor nici acum drapelul tricolor al Statului Roman!

  Abia cand am ajuns in fieful separatistilor secui, la Targu Secuiesc am fost lasati sa facem o mica defilare in centrul Municipiului, dar flancati de circa 100 de jandarmi, in conditiile in care noi am fost doar 15 romani patrioti!

  Prin asigurarea prezentei drapelelor tricolore ale Romaniei in fieful separatistilor, la Targu Secuiesc, consideram initiativa noastra o reusita deplina!

  Răspunde
 • 30 octombrie 2013 la 11:20
  Permalink

  Conform afirmatiilor persoaelor intervievate:
  „in ultimii 23 de ani, nu s-a reusit dezvoltare economica in Harghita si Covasna…”
  CINE A FOST SINGURA FORMATIUNE POLITICA AFLATA LA GUVERNARE IN MAI TOATE GUVERNELE ROMANIEI? oare UDMR?
  CE FORMATIUNI POLTICE SUNT LA PUTERE IN CJ-urile DIN HR SI CV?
  oare nu tot cele MAGHIARE?
  ATUNCI N-AR TREBUI SA SE OTZAREASCA DL MANIFESTANT LA ALDE TOKES pt lipsa dezvoltarii economice din „Secuime”?

  O „distinsa” doamna afirma: „nu toata lumea stie romaneste…in tara noastra care este Romania…” !!!
  MAI MULT DECAT UN PLEONASM, nu? fara cuvinte… afirmatia doamnei e de Cascadorii rasului/plansului!… si-a dat singura cu stangu’n drept!

  o alta doamna: „sa putem vorbi limba maghiara in Harghita si Covasna”!
  din nou fara cuvinte! sa ne spua doamna, unde in HR&CV NU SE VORBESTE MAGHIARA???

  iar dl Pastorel Tokos sa ne spuna si noua la care drepturi colective se refera?
  pt ca deja comunitatea maghiara beneficiaza de:
  inscriptii bilingve in toate institutiile statului din HR&CV, plus in majoritatea firmelor private, sunt doar cateva firme care nu au denumirile si reclamele bilingve, PT CA LE AU DOAR IN MAGHIARA!
  scoli cu predare in limba maghiara: de la clasa zero/1 pana la Universitati, in care LIMBA ROMANA ARE STATUT DE LIMBA STRAINA, in facultati fiind chiar OPTIONALA!

  Răspunde
 • 30 octombrie 2013 la 11:31
  Permalink

  „S-a întâmplat la Covasna unde peste 15 mii de secui au participat la un marş inedit. Pe o distanţă de 54 de kilometrii de o parte şi de cealaltă a DN11 au format un laţ uman fără precedent”

  Aveti dreptate au format un LATZ! Ar fi vrut sa sugrume Romania cu el!
  Dar noi suntem aici, Romani in ROMANIA si PE VECI VOM FI!!!

  Răspunde
 • 31 octombrie 2013 la 11:40
  Permalink

  bravo dl alex, asa cum te stiu cinstit correct si impartial, bine ai facut ca ai incercat sa deschizi ochii si rominilor-maghiari ca tot politicienii is de vina,pt lumea de rind nu se schimba nimica, ei sint doar masa de manevra…asa ca..success si cind viu acasa te sustin..cu bine..petre din noua caledonie..doamne ajuta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *