Idei de proiecte din Braşov

Montarea unor aparate telescopice pe drumul ce duce spre Poiana Braşov, organizarea unui eveniment de schimb de jucării şi hărţi turistice de dimensiuni mari pentru intrările în centrul istoric al oraşului. Acestea sunt doar câteva dintre propunerile braşovenilor, care au participat la prima întâlnire oficială a Grupului de Iniţiativă şi Acţiune Locală, asociaţie fondată de membrii Forumului Democrat al Germanilor.
FORUMUL GERMAN de mixtvro

One thought on “Idei de proiecte din Braşov

  • 22 octombrie 2012 la 12:03
    Permalink

    Subsemnata Emilia Comanita domiciliata in Brasov,posesoare a C.I seria BV numarul 684613 va aduc la cunostinta urmatoarele: actualmente sunt in cautarea unui loc de munca iar in data de 26.09.2012 am trimis un CV online pentru postul de receptionera la pensiunea Kermany&Dino din Brasov ,cu sediul pe strada Nicolae Balcescu nr.26 Brasov.
    In data de 16.10 am fost contactata telefonic de catre o angajata a pensiunii si solicitata sa ma prezint la sediul lor,in vederea intrarii in perioada de proba. Pe 18.10 m-am prezentat acolo la ora 08.30 pentru un program de 12 ore. Incepand cu aceasta ora,l-am vazut pe patronul pensiunii (Domenico Cartolano-cetatean italian) consumand bauturi alcoolice si fiind in stare avansata de ebrietate pe tot parcursul zilei,ulterior afland de la receptionera ca acest ritual bahic se repeta zilnic. A afirmat in repetate randuri ce parere are domnia sa despre cetatenii romanii spunand cuvinte greu de reprodus in special la adresa femeilor. Toate aceste pareri ale dansului,au fost rostite de fata cu 2 angajate ale dansului ,respectiv receptionera si menajera. (Mentionez ca respectiva menajera are 18 ani,este eleva la Liceul Economic si lucreaza la negru). A folosit cuvinte vulgare expunandu-ne un istoric asupra vietii sale sexuale. Nu mi se pare un comportament normal mai ales ca se adresa angajatelor cu cuvintele :-Tiganca,ai terminat curatenia la camera x? etc Mai spunea si ca pentru dansul nu exista nimic mai scarbos decat o femeie insarcinata,numind-o pe receptionera care era insarcinata in 6 luni . Seara.la terminarea programului de 12 ore,ura rasiala a acestui om s-a intors impotriva mea,totul pornind de la faptul ca imi luasem o pauza de tigara. A inceput efectiv sa urle la mine adresandu-mi injurii precum si desi eu nu ma incadrez in nici o categorie enuntata de dansul. In momentul in care l-am informat ca de a doua zi nu mai vin la acel loc de munca si faptul ca doresc sa fiu platita pentru orele lucrate, a facut o adevarata criza jignindu-ma,urland si batand cu pumnul in mobilier. Totul a culminat cu injurii adresate mie in limba italiana,stiind ca inteleg ceea ce spune.Mi-a spus ca nu ma va plati niciodata si ca daca am curajul sa-i spun sotului meu, dansul are destule relatii ca sa scape de un ca mine,exemplificand gestual cum ar strivi dansul acest purice. Mentionez ca angajatele dansului (originare din Republica Moldova) se tem sa se planga institutiilor abilitate.
    Va rog sa luati masurile ce tin de institutia dumneavoastra sau sa ma indrumati la alte institutii abilitate,deoarece nu este normal sa-mi fie incalcate drepturile si sa fiu jignita in pofida faptului ca eu i-am vorbit respectuos. Este inadmisibil ca un cetatean strain stabilit de 20 de ani in Romania,sa umileasca personalul si sa foloseasca injurii rasiste. Ar mai fi niste aspecte pe care le-ati putea verifica: acte oficiale precum facturi,chitante si bonuri de pe casa de marcat nu exista,facturile sunt intocmite eronat (de exemplu,cateva facturi figurau platite cu ordin de plata dar si cu chitanta),majoritatea activitatii de inchiriere camere desfasurandu-se ilegal. Respectivul patron de pensiune stabileste pretul de cazare si motivand ca este ieftin le spune clientilor ca daca doresc factura sau bon de casa vor plati pretul intreg.Personal am vazut existenta unui notes in care sunt notate toate incasarile zilei si care se afla in permanenta in buzunarul angajatei. In frigiderul fiecarei camere se gaseste o cutie de prezervative,mizeria este la ea acasa, pregatirea micului dejun al clientilor se face de catre receptionera,in conditii insalubre si cu tacamuri nespalate ,si multe altele.
    Din pacate,am fost atat de socata incat nu mi-a mai dat prin cap sa inregistrez aceste probe pe telefonul mobil. Avand in vedere faptul ca dansul are numeroase relatii aici in oras si ca una din fiicele dansului este angajata la un post de televiziune italian (sky Tg24),nu stiu cui sa ma adresez pentru a opri aceste abuzuri fata de alte persoane care isi cauta un loc de munca.
    Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a cerceta aceste nereguli si de a lua masurile care se impun. Eu personal doresc ca nici un alt angajat sau viitor angajat sa nu mai indure umilinta si bataia de joc.
    Pentru orice intrebari va stau la dispozitie si ma puteti gasi la tel. 0762055964.
    In speranta unei rezolvari,va multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *