Brasoveni pentru Brasoveni 08.11.2013


Brasoveni pentru Brasoveni 08.11.2013 by mixtvro
În emisiunea ,, Braşoveni pentru braşoveni,, , criticul de film Călin Căliman ne vorbeşte despre familia sa- doi distinşi intelectuali braşoveni , medicul Nicolae Căliman şi publicista Valeria Căliman, care au luptat pentru libertatea românilor din Ardeal. Călin Căliman povesteşte şi depre prietenia sa cu poetul Nichita Stănescu, dar şi despre pasiunea pentru cinematografia românească. Zeci de ani a scris peste 6000 de articole de specialitate, de cronici , de premiere, de analize, care au fost reunite în ,,Istoria cinematografului romanesc,, ,prima, şi, pentru moment, singura istorie completă ( de la inventarea cinematografiei şi până la incredibilele performanţe tehnice ale prezentului).

4 comentarii la „Brasoveni pentru Brasoveni 08.11.2013

  • 15 noiembrie 2013 la 16:11
    Permalink

    Emisiunile sunt f. interesante ,putem cunoaste oameni deosebiti ai Brasovului.Daca prezinta interes ptr. dv. , profesorul de matematica , Nicolae Coliban ,un om deosebit , in virsta de 96 ani, f. lucid si la aceasta virsta ,care a predat la Lic.Andrei Saguna pina la pensionare ,il puteti contacta la adresa de linga lic Sportiv .Felicitari ptr. emisiunile dv. .Cu stima Camelia .

    Răspunde
    • 19 noiembrie 2013 la 15:27
      Permalink

      Multumim de aprecieri si de sugestie. Dar cum am putea sa-l gasim pe domnul profesor?

      Elena Cristian

  • 12 decembrie 2013 la 12:35
    Permalink

    o precizare privind dl profesor Nicolae Coliban:
    A cam facut 98 de ani, dar e la fel de perfect de lucid ca si cand avea doar 96… Bate „tinerii” din generatiile urmatoare si la capitolul memorie.
    A fost nu numai profesor la Saguna, ci si absolvent al aceluiasi liceu, si inca in pozitia de „prefect” a promotiei 1928. Pe vremea aia asa se numeau „sefii de promotie”.
    Efectiv locuieste tot langa fostul liceu sportiv. In zilele cand nu-i excesiv de frig sau cu ghetzus prea lunecos, la ore mai blande mai iese la cate o plimbare pana in curtea numitului liceu, sau pe stadionul alaturat sau pe Strada Cerbului in jos.
    Raspunde la anumite ore (totusi limitate), la mobilul personal, sau la un numar fix (care-i sever filtrat). Din grija de a nu-l lasa deranjat fara aprobarea lui prealabila, nu comunic nici un numar. De cineva chiar e interesat sa-i vorbeasca, ma poate contacta, si-i voi transmite de cine si ce e vorba. Si de va accepta, va voi pune in legatura.

    Răspunde
    • 18 decembrie 2013 la 15:56
      Permalink

      As dori sa ma intalnesc cu dl.Coliban pentru un interviu.
      Elena Cristian 0268.423292, numarul redactiei.
      Daca doriti sa lasati numarul dv., va contactez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *