One thought on “Povesti din Brasov 26.06.2012 p1

  • 28 iunie 2012 la 13:45
    Permalink

    Stimata Doamna,

    Intr-una din zilele din saptamana trecuta, am vazut pe postul de televiziune Mix2Tv, intr-o emisiune moderata de catre Dvs. cazul Doamnei Stela Pruteanu, care si- a pierdut fiul intr-un tragic accident, petrecut in luna Octombrie a anului trecut. Stiu ca aceasta intamplare a intristat foarte multi oameni din Rasnov si nu numai si a produs o durere nemarginita in sufletul familiei lui Vlad, in special Doamnei Stela, mama acestuia.De altfel durerea ei i se poate citi si astazi pe chip, iar in momentul in care am vazut-o la emisiune m-a cuprins un sentiment de compasiune si de neputinta fata de aceasta durere.Inteleg foarte bine trairile Doamnei Stela eu insumi mi-am pierdut un frate, tot intr-un accident de masina si de-a lungul vremii am pierdut si alti oameni apropiati.
    Am spus ca ma vad neputincios in fata durerii Doamnei Stela si cred ca nici o alta persoana nu poate face mai mult, aici cred ca tine de felul in care dinsa se raporteaza la aceasta situatie si felul in care judeca imprejurarile in care s-a intamplat acea nenorocire.Legat de aceste imprejurari , am aflat la scurta vreme dupa producerea accidentului, m-am deplasat la spital, iar in drum spre spitalul judetean unde deja fusesera transportati cei trei accidentati(Vlad, Sabin si Cristi) am vazut masina si oamenii care incercau sa o ridice de acolo.
    Cred ca medicii de la spitalul judetean au facut tot ce le-a stat in putinta pentru salvarea lui Vlad, stiu ca de la inceput au fost foarte rezervati in ceea ce priveste sansa lui de supravietuire.
    Din afirmatiile Doamnei Stela am inteles ca in masina acelui om(Cristi) se afla si varul acestuia(Sabin), ceea ce a omis sa spuna doamna Stela este faptul ca Sabin era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Vlad, si el un sportiv de exceptie in lotul national de sarituri, reprezentand Romania la Olimpiada de la Liberec din 2011, coleg cu Vlad la Honterus, iar motivul pentru care cei doi se aflau in masina lui Cristi a fost ca acesta din urma, la insistentele celor doi, s-a oferit sa-i transporte pana la Brasov.Stiu cu exactitate ca inainte de plecarea spre Brasov, Vlad l-a sunat insistent pe Sabin sa grabeasca plecarea spre Brasov.
    Tot din relatarile Doamnei Stela s-a inteles ca pe Cristi nu l-a interesat dupa accident, acest lucru nu este adevarat, Cristi a incercat sa ia legatura cu familia lui Vlad imediat, fratele Doamnei Stela si sotia acestuia au fost sunati si vizitati de Cristi insa i s-a spus ca Doamna Stela nu doreste sa-l vada, iar cand parintii lui Sabin s-au dus cu coroana, au fost intampinati cu apelativul”criminalilor” chiar daca nici unul dintre acestia nu a fost macar in masina cu atat mai putin la volan. Atitudinea Doamnei Stela imediat dupa decesul lui Vlad poate fi inteleasa, durerea il poate face pe om sa spuna sau sa faca si astfel de lucruri.
    S-a afirmat ca la locul accidentului este linie continua, acest lucru nu este adevarat de altfel locul unde s-a petrecut este pe o portiune dreapta a drumului.

    As vrea sa stie Doamna Stela ca alaturi de dansa au fost si alti oameni care s-au rugat pentru Vlad, printre ei si Cristi, acesta s-a interesat permanent de starea lui Vlad, iar vestea decesului l-a daramat pur si simplu. In ceea ce-l priveste pe Cristi, doresc sa se stie ca acesta nu fumeaza, nu consuma bauturi alcoolice sau alte substante iar ca om a avut intodeauna un comportament ireprosabil atat in societate, la locul de munca cat si in familie. Nu vreau sa ma erijez in aparatorul lui Cristi, pentru fapta sa trebuie sa plateasca, vreau insa sa fie judecat doar pentru ce a facut nu si pentru ceea ce nu a facut, el nu se sustrage anchtei, nu a influentat in nici un fel derularea procesului.
    Ulterior mortii am aflat mai multe lucruri despre Vlad, despre pasiunile lui, despre trairile lui, si imi dau seama ca a fost un tanar deosebit, regret ca nu l-am cunoscut mai bine( de cateva ori l-am dus cu masina pana la Brasov impreuna cu Sabin catre scoala), de fiecare data ei erau ocupati cu discutiile lor si nu am indraznit sa-i intrerup.
    Nu am avut puterea sa merg la inmormantarea lui Vlad , am fost a doua zi la mormant si am aprins o lumanare. Aproape de fiecare data cand trec pe langa locul unde a avut loc accidentul ma gandesc la Vlad, la faptul ca a plecat atat de devreme, atunci cand viata abia trebuia sa inceapa pentru el.
    Nu sant psiholog si daca gresesc sa fiu iertat, dar cred ca Doamna Stela nu trebuie sa ocoleasca locul unde s-a petrecut accidentul, sa accepte aceasta situatie, si tot ceea ce face sa fie asa cum crede ea ca i-ar fi placut lui Vlad.
    In emisiune am auzit-o pe Doamna Stela ca este puternica, cred ca asa doreste sa fie, cred ca in realitate ea este o persoana sensibila si foarte fragila.
    Cred ca schimbarea atitudinii ei fata de tot ceea ce au insemnat imprejurarile in care l-a pierdut pe Vlad ar ajuta-o sa devina cu adevarat puternica, iar Vlad, acolo sus, sa fie linistit ca mama lui e bine.

    Intrucat se impune trecerea numelui, am facut acest lucru cu toate ca daca nu este neaparata nevoie, nu doresc dezvaluirea identitatii mele.

    Cu deosebit respect,

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *