One thought on “Stiri 14.07.2014

  • 22 iulie 2014 la 21:54
    Permalink

    MIX TV ne aduce o veste buna : Brasovul intra in cursa pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene 2021.

    Reportajul prezentat este clar si coerent : se pune in atentie strategia de candidatura si se prezinta atuurile brasovene care, sunt sigur, au capacitatea de a imbina in mod reusit istorie veche si recenta, forme de arta traditionala si expresii culturale noi.

    Doua precizari : este cunoscut, si in strainatate, faptul ca Brasovul beneficiaza de un patrimoniu istoric si arhitectural unic in Romania, destul de bine intretinut in ultimii ani.

    In schimb, eforturi importante trebuie depuse in domeniul artistic si cultural : teatru, opera, filarmonica… si mai ales muzee.

    Alt punct important : in strainatate (vorbesc de Franta), imaginea culturala a tarii nu s-a ameliorat in ultimii ani, desi Institutul Cultural Roman (ICR) depune o activitate intensa.

    Consider necesar ca proiectul „Brasovia 2021” sa includa in strategia sa de pozitionare si promovarea culturii nationale in sens larg, universal, in stransa legatura cu Institutii specializate din Bucuresti (vorbesc mai ales de Teatrul national, de Galeria de arta a Romaniei, etc. ).

    Mihail ROLEA, istoric stabilit in Franta

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *